Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Metin Bademli'nin Zilli Eğitim” kitabı satışa sunuldu

Metin Bademli

Edremit ilçesi Akçay Mahallesinde oturan ve kitaplarını bölgemizde yazmaya başlayan Gazeteci-Yazar Metin Bademli'nin Zilli Eğitim” adlı 7. kitabı piyasaya çıktı.

Edremit ilçesi Akçay Mahallesinde oturan ve kitaplarını bölgemizde yazmaya başlayan Gazeteci-Yazar Metin Bademli'nin Zilli Eğitim” adlı 7. kitabı piyasaya çıktı.
Oku, yaratan rabbinin adıyla oku. Çünkü okumak, öğrenmek, düşünmek ve sorgulamaktır. Ama bizdeki eğitim farklı” diyen ‘Zilli Eğitim' adlı kitabının yazarı Gazeteci-Yazar Metin Bademli, Kuran'ın (Tin Süresi) ifadesi ile (Hayvanlardan daha aşağı bir mertebe) ‘Esfelesafilin yetiştirme sanatı' der. Osmanlıdan, Cumhuriyete, Atatürk Devrimlerinden bugüne eğitim sistemimizi en inceliklerine kadar rakamları ile tüm gerçekleri ortaya koydum” diye konuştu.
Atatürk, Cumhuriyetle birlikte ‘Cehaletle Savaş' başlatıp, köylerde Eğitmenli Okulları, şehirlerde Millet Mektepleri ve Köy Enstitülerini açtı” diyerek konuşmasını sürdüren Bademli, Cumhuriyet Döneminin ilk programı 1924 İlkokul programıydı. 2010 yılına kadar 8 kez program değiştirildi. İmam Hatip Okulları gerçeğini de tarihi süreci içerisinde rakamları ile göreceksiniz. ‘Zilli Eğitim' adlı kitabın her eğitimci gibi her aydın kişinin okumasını isterim” şeklinde konuştu.
Kitabı okuyanlar ise, ‘Zilli Eğitim' adlı kitap ile Cumhuriyet döneminde başlayan eğitim sürecinin tarih içerisinde nasıl sosyal ve siyasal çarpıklıklardan etkilendiğini farklı bir bakış ile esere aktaran Gazeteci-Yazar Metin Bademli'nin bir nefeste bitireceğiniz bu akıcı eserin eğitimciler yanında herkesin okumasını tavsiye etti.
Gazeteci-Yazar Metin Bademli Kimdir?
1955 yılında İstanbul'da doğan, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler mezunu olan Gazeteci/Yazar Metin Bademli emeklilik sonrası uzun yıllar Edremit Körfezinde önce Güre Beldesine, sonra Akçay'a yerleşti. Gerek spor, gerekse de siyaset sosyolojisi alanında eserlere imzasını atan Bademli, yıllarca ‘Hakem Dünyası' dergisi ile Türk Futbol Hakemliği yanı sıra Türk sporuna da büyük katkı verdi. Dünya, Tercüman, Türkiye Gazetesi (Spor Müdürü) Akşam Gazeteleri yanı sıra son olarak Yeni Şafak Gazetesinde görev aldı. Sarı Basın Kartı sahibi olan Bademli, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi olup, Fenerbahçe ve Trabzonspor'da ‘Hakem Eğitimciliği' yaptı.
Futbol Federasyonu eski Başkanı Şenes Erzik'e ‘Hakem Danışmanlığı' da yapan Bademli, emeklilik sonrası Akçay'daki evine yerleşip birikimlerini Akçay'da yazmaya ve kitaplaştırmaya başladı.
Gazeteci-Yazar Metin Bademli'nin ilk eseri ‘Bin Düşün, Bir Gazeteci Ol'dan sonra sırası ile ‘Düdüklü Mafya', ‘Çıkarın Artık Maskeleri', ‘Bordo Mavi Kupa Hani?', ‘İmamın Isırdığı Köpek' ve ‘Sıra dışı İnsanlar Mezarlığı' sonrası Zilli Eğitim” adlı 7. kitabı da piyasaya çıktı.
Haber : Enver Dolgun



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı